Åka långt mot motorcykel

En del vill bara glida runt i området på sin favorithoj, andra vill ta motorcykeln på långa färder. Vissa vill semestra och se världen med sin MC. Vill du resa långt och länge på din hoj krävs förberedelse utöver en packad väska och bokat hotell. 

Packning

Har du inte vädret på din sida och inte väljer rätt kläder kommer du att anlända kall och blöt. Vattentäta kläder är ett måste i sadelväskan och varma plagg. Om du åker in i ett oväder behöver du bara stanna på en rastplats och snabbt byta om.När du ska packa ska tunga saker vara långt nere i sadelväskorna och så långt fram som möjligt. Med mer vikt kommer du att ligga stadigare på vägen. Förankra allt packning rejält, det blir snabbt farligt om något lossnar när du kör över 100 km/h.

Pauser och massage

Vill du ge dig på en riktigt lång tur behöver du planera in pauser. Det är lätt att bara fortsätta åka den sista timmen bara för att komma fram och ignorera smärtsignalerna från axlar, rumpa och rygg. Ett besök hos en naprapat under en längre resa eller efter håller musklerna mjuka och du kan få hjälp med justeringar om resen satt sina spår.Du behöver olika typer av hjälp beroende på var du har ont. Men ta alla smärtsignaler på allvar. Förläng hellre semestern med en dag än att sätta dig på  hojen om kroppen egentligen behöver vila.

Försäkringar

Majoriteten av en reseförsäkring inbakad i sin hemförsäkring men kolla upp det för säkerhetsskull. Om du ska utomlands behöver du ta med registreringsbevis i original och kan behöva ett så kallat ”grönt kort” som visar att du är fullförsäkrad och har en internationell försäkringsbekräftelse.