Det du behöver för att meka i MC och din bil

För dig som ska meka med din motorcykel är det skönt att veta att du kan få tag på delar var du än bor. Numera kan du också bekvämt köpa det du behöver genom att handla på nätet. Det som är lite lurigt med att meka motorcykel, är att vissa märken inte har normal millimetergänga på bultarna. Det är även ett faktum att hylsnycklar med millimetermått inte passar.

Harley Davidson är ett amerikanskt märke och i USA har man inte varit så angelägen om att byta till metrisk standard. Samma sak gäller lite äldre engelska motorcyklar. Man får helt enkelt ha dubbla uppsättningar verktyg om man vill mecka bil och motorcykel med olika ursprungsländer. Kanske kommer de så småningom att köpa bensin i liter och kanske mäta avstånd i kilometer, även i USA.

Det är dessutom så mycket roligare att meka både min motorcykel och bil om du har rätt verktyg. Till moderna maskiner går det åt en hel del olika verktyg då de vanliga skruvhuvuden med ett spår är ersatta av fyrkantiga hål eller till och med hexagoner. Det är faktiskt så att många upptäckt att de inte klarar dig utan det rätta verktyget.