Ett bra skinnställ

Att åka motorcykel är härligt. Det ger en riktig frihetskänsla då man glider fram genom öppna landskap. Man får dock aldrig tumma på säkerheten – en omkullkörning i höga hastigheter kan ge upphov till svåra skador. Därför bör du investera i ett rejält skinnställ som skydd.

Att tänka på

Det första du vill tänka på är att du ska använda dig av ett skinnställ som är CE-godkänt. Det innebär att tillverkaren av garanterar att produkten följer EU:s säkerhetsriktlinjer. Det är viktigt att hela stället är CE-märkt och inte bara skydden. Vidare är det viktigt att använda ett skinnställ av god kvalitet. Tidigare har det varit populärt med skinn, men på senare år har de kommit fram ett nytt material som kallas för hi-art. Den största skillnaden är att hi-art klarar 4 sekunders ytterligare friktion mot asfalt jämfört med skinn. Skinnstället har viktiga, skyddande egenskaper. Precis som en hjälm ska vara godkänd och noggrant konstruerad, ska skinnstället klara av en hel del.

Vilka funktioner?

Skinnstället ska ha en bra passform och bör sitta bra på kroppen så att skydden inte glider iväg om du skulle ramla. En bra idé är att ta hjälp av din återförsäljare för att prova ut ett. En ytterligare fördel med att använda sig av skinnställ är att luftmotståndet minskar. Kläderna fladdrar då inte i luften när du åker vilket ger ett mindre motstånd . Om du redan har ett skinnställ som du har köpt för länge sedan kan det vara bra att inspektera det närmare för att se om det fortfarande håller måttet. Ett skinnställ har nämligen inte obegränsad hållbarhet utan slits med tiden. Därför är det också viktigt att regelbundet vårda stället.