Få bort fukten i din bil under hösten

Sommaren är slut och det är stor chans att du slutfört eller lagt de större meckar-projekten på hyllan. Med hösten kommer mer jobb, mörka eftermiddagar och fukt, och då är det risk att bilarna blir undanstoppade i garaget. Om det dock mot förmodan blir fuktigt i bilarna du låter stå kvar ute, så måste det uppmärksammas.

Sätt att få bort fukt

Om det inte handlar om överdriven fukt så finns det knep du kan ty dig till. Ett tips är att köra med AC:n på även under de kallare årstiderna, då det torkar ur bilen. Ett annat tips är att använda kupévärmare, vilket ju även är lyxigt på vintern då du slipper skrapa rutorna. Ett tredje tips som är vanligt förekommande, och som också fungerar i alla fuktiga utrymmen, är att använda en torrboll.

Det finns en hel del olika knep, men om fukten verkar överdriven och du misstänker att det finns en läcka, kräver bilen möjligtvis ett meckar-projekt till. Vid sådana tillfällen kommer du att behöva införskaffa verktyg och hjälpmedel som kan hjälpa dig lokalisera läckan och sedan stoppa den.