Fixa till din ATV – fyrhjuling

Under vintern är det svårt att underhålla fyrhjulingar. Har du inte ett garage tvingas du kanske serva din maskin ute i snöslasket. Har du ett garage kommer smältande snö från maskinen att göra arbetet söligt. Våren är å andra sidan helt rätt för att fixa din ATV. En hård vinter med minimalt underhåll sliter hårt på materialet. 

Det är egentligen bara när marken är snötäckt det är tillåtet att köra i terräng. En ATV får jobba mycket hårt under terrängkörning och den behöver återkommande underhåll. Att byta olja, luft- och oljefilter är enkelt att göra själv. Du bör också de över belysningen för att se om alla lampor fungerar.

Våren är också rätt årstid för att uppgradera din ATV. Vill du kunna använda en fyrhjuling fullt ut behöver den en del extratillbehör. Har du en mindre skogsfastighet kan en rätt utrustad ATV fungera som skogsmaskin. För större skogsfastigheter är en fyrhjuling ett ypperligt komplement till en fullstor skotare. En fyrhjuling med skogsvagn och kran kan ta sig till riktigt svåråtkomliga delar av skogen. Dessa maskiner har lågt marktryck och är speciellt lämpliga för känslig skog.